Om oss

Oskars Surströmming grundades 1955 av Oskar Söderström. Oskar var jordbrukare och binäringsfiskare. I början handlade det mest om att förädla sin fångst till saltströmming. Den första tunnan surströmming såg dagens ljus 1955. Oskar var inte helnöjd med resultatet först. Han gav inte upp utan provade sig fram undan för undan. Snart var surströmmingen mogen för att lanseras på marknaden. Oskars första kund blev KF (numer Coop) i Umeå.

År 1966 kom den första burken med namnet Oskars. Sonen Jan började arbeta vid salteriet 1975. Pappa Oskar gick i pension 1980 och Jan tog över företaget. Oskars Surströmming som i dag drivs av Jan och frun Ingela är Sveriges största Surströmmingstillverkare. I företaget arbetar tre heltidsanställda och två på halvtid. Under högsäsong, på sommaren, anställs runt 20 stycken ungdomar. Då läggs surströmmingen in i burkarna som sedan packas ner i emballage och levereras till lagercentraler och butiker.

Några tillbehör som trivs extra bra tillsammans med vår goda surströmming är nykokt mandelpotatis, syrlig crème fraiche, finhackad rödlök och färsk dill. Hur äter du din surströmming? Vi på Oskars vill gärna ta del av din magiska kombination. Kom ihåg att tagga oss på sociala medier. #oskarssurstromming

Under sommarmånaderna kan du köpa vår surströmming direkt från fabriken i Tynderö. I gårdsbutiken hittar du förutom surströmming, souvenirer och läskande glass. Passa på att ta en paus hos oss på Oskars och glöm inte att ta en bild på världens största surströmmingsburk som du hittar precis bredvid butiken. Adress och kontaktuppgifter hittar du här.